Határtalanul 2019, 2020

HAT-19-01-0439

HAT-20-01-0726

Ebben az évben iskolánk két elmaradt Határtalanul uzazást valósított meg:

2022. 05. 22 – 27. és 2022. 06. 01 – 07.

A 2019-ben és a 2020-ban is megnyert Határtalanul pályázatnak köszönhetően először a 7. osztályosok majd a 8. osztályosok vehettek részt egy erdélyi kiránduláson. A pályázatot Zödös Szabolcs tanár úr írta, az útvonalban és a szervezésben Lukács György tanár úr vett részt, az osztályokat pedig osztályfőnökeik: Hanák Sándorné tanárnő, Varga Katalin Szonja tanárnő és Csabáné Ivony Ildikó tanárnők kísérték. A diákok egy tartalmas hetet töltöttek el Erdélyben, ahol ellátogattak Kolozsvárra Mátyás király szobrához illetve Mátyás szülőházához, Borszékre, ahol borvizet is kóstolhattak, a Nyergestetőre, ahol elszavalták Kányádi Sándor versét. Parajdra a sóbányába is lementek, a Szent Anna-tóhoz, ahol medvével is találkoztak illetve többen a tavon csónakázhattak, itt megnézték a Nagy Mohos lápot is. Elmentek a Békás-szoroshoz és a Gyilkos-tóhoz, voltak a csíksomlyói Kegytemplomnál és Böjte Csaba atya árvaházhoz is ellátogattak rengeteg ajándékkal az árvák részére. Csíkszeredán a Makovecz Imre által tervezett Millenniumi templomot csodálták meg, Szejkefürdőn Orbán Balázs sírjához is felsétáltak a szebbnél szebb székelykapuk között. Megkoszorúzták Tamási Áron sírját Farkaslakán, Korondon pedig mindenki talált valami szépséget, amivel meglephette otthon a szeretteit. A 8. osztályosok programjában pedig szerepelt a csíksomlyói búcsú is.

Az utunk sikerét már jól ismert idegenvezetők és szállásadók is segítették, akiknek hazai borokkal kedveskedtünk, köszönjük a felajánlást Bárdos Elvirának – a Bárdos Pincészetnek, illetve Kovácsik Krisztiánnak – a Kovácsik Pincészetnek.

Tartalmas és élményekkel, érzelmekkel teli napokat tölthettek el a diákok Erdélyben, köszönjük ezt tanáraiknak, akik megszervezték és lebonyolították a Mátrától a Hargitáig címet viselő Határtalanul pályázat programjait.